Келси Майра: „Животът ми се превърна в мюзикъл“

Съществуват безброй много причини, човек да бъде призван да започне се занимава с изкуство. С Келси Майра, която живее отвъд океана, се запознах в един форум за певци и автори на пе

29.09.2019 г. 6:09


Съществуват безброй много причини, човек да бъде призван да започне се занимава с изкуство. С Келси Майра, която живее отвъд океана, се запознах в един форум за певци и автори на песни. Представям ви нейната лична история, която лично за мен е много силна и вдъхновяваща:

„Когато бях на 7, претърпях краткотрайна загуба на паметта от мозъчна инфекция, която получих в следствие на животозастрашаващ бактериален менингит. Лекарят каза, че е увреждането е сравнимо с падане върху глава от втори етаж на сграда. В следващите няколко години редовно забравях номера на автобуса си. Децата в училище ми се подиграваха, защото трябваше да нося адреса си на картон, закачен на врата ми. Чувствах в постоянната изолация от това, че съм различна и се нуждая от помощ. Когато успеех да се прибера от училище, се усещах като в капан, защото всичко, което се беше случило по-рано през деня, беше замъглено. Бях буквално и образно изгубена в нов, тъмен свят, в който се чувствах сякаш вече не съм умното дете, което някога бях.

По онова време бях обсебена от всичко, което караше кожата ми да настръхва и един ден се натъкнах на книга на Стивън Кинг в нашата публична библиотека в Мейсън, Охайо. Мама (богиня, кралица и най-готиният човек изобщо) с го провери за мен.

Благодарение на невероятен невролог, който ме посъветва да превръщам всичко в музика, аз станах автор на песни след мозъчната си травма и музиката помогна на наранения мозък да оздравее. Започнах да запомням нова информация по най-красивия, музикален начин: всяка математическа формула, комбинация от шкафчета и списък със задачи придобиха мелодия. Пеех си постоянно.

Това, което мнозина от вас не знаят, е, че аз се влюбих в историите на Стивън Кинг. Кошмарите му винаги бяха по-страшни от моите собствени и той създаде това ново царство за мен, където вече не бях такъв провал. Изключителните сили на Доброто и Злото в неговите герои ме вдъхновиха да продължа напред. От този ден насам, съм негов почитател до живот бих искала да му отдам почит. Ето го! Благодаря ти, Стивън Кинг.

Сега, колко препратки към неговите истории можете да откриете в текстовете на моите песни?

ПС: Мозъкът ми вече е наред (добре де, ще ви позволя да сами да прецените това, хаха), но все пак се губя. Благодарение на изобретяването на GPS, не се тревожа за това много, Също така, специални благодарности на моето семейство, учители и приятели за търпението и разбирането, което проявиха, когато животът ми буквално се превърна в мюзикъл на Бродуей, който никога не завърши; и на прекрасните съвместни работници в Whippy Dip в гимназията, в която работех, за това, че се примириха с пеенето на всички мои заповеди и че бях ужасна на почистването на пода. Също така, благодаря на университета Ксавие в Синсинати, Охайо, че ме забеляза и на преподавателите (особено на моя професор по теология), че ми позволиха да осъществя толкова много музикални проекти.“

Лин към песента, посветена са Стивън Кинг:
https://www.facebook.com/kelsey.mira25/videos/10220919990739580/

2206 преглеждания

Автор: Kelsey Mira

Сутрешни страници

Извори на вдъхновение

Стоян Радев за изкуството

За любовта

Доминос и жената с грим